Niclas Bertilsson Dagboken

NiclasBertilsson

 

År 2015

20 Mars

Idag har jag haft historia och samhällslektion vilket var väldigt roligt. På samhällskunskapen pratade vi om ideologier vilket var rätt intressant och på historian lyssnade jag på presentationer om den franska revolutionen och den industriella revolutionen vilket jag också fann väldigt intressant. Efter att jag kommit hem runt 15:00 blev det en resa till Vimmerby för en tur på systemet och för att köpa pizza. Läste nyheterna idag att det har varit en självmordsattack i Syrien som var riktad mot kurder som firade någon sorts festival, ca 20 personer dog i attacken. Jag önskar att man på något sätt kunde undvika att dra in civila i konflikterna som pågår.

21 Mars

Har varit sjuk och eländig hela dagen men det var bara att ta det med en nypa salt. Jag hjälpte till att lägga in ett nytt golv  och riktigt snyggt blev det allt. Läste i tidningen att Sverige planerar att skicka ca 30 soldater till Irak för att delta i insatserna mot IS och träna kurdiska soldater. Det jag funderar över är om det här kommer sätta Sverige i fokus hos terroristerna och kommer det här öka riskerna för terrordåd mot Sverige? Jag hoppas verkligen inte att det kommer att hända. Senare på kvällen blev det mat, fläskkotletter med pommes frites, extremt gott! Som avslut på dagen tog jag mig ett glas whiskey och såg lite på Serie innan jag går till sängs.

22 Mars

Idag fick jag absolut inget gjort utan spenderade större delen av dagen till sängs då jag fortfarande mådde dåligt. Hade lite energi till att kolla runt på Aftonbladets hemsida och såg en artikel om barnsoldater i SydSudan. 250 barnsoldater hade frigivits  men det visar sig att rebellgruppen de tillhörde har ca 3000 barnsoldater kvar och det finns ca 12000 barnsoldater som strider för olika grupper i hela SydSudan. Jag kan inte förstå hur man kan använda barn i krig, De använder barnen som något sorts verktyg som man bara kan slänga när de inte är användbara längre. Nej slut på hemskheter! nu återgår jag till att vila och kanske se på någon film.

Project Details:

Berättelser

Category